ASTAGFIRULLAH Satu Masjid Khas Untuk Golongan G@y Bakal Di buka di Perancis | BANTU SEBARKAN GUYS

Satu masjid khas untuk golongan g@y atau hom0s3ksual bakal di buka di Perancis untuk mempermudah kelompok ini melaksanakan ibadah di masjid.

Pengasas masjid ini bahkan juga mengharapkan akan menyelenggarakan pernikahan sesama jenis di masjid tersebut .

Pengasasnya, seseorang lelaki bernama Mohammed Ludovic Lutfi Zahed yang datang dari Algeria, tetapi telah lama tinggal di Perancis berhasrat untuk membangun masjid itu sebelum hujung th. ini. Zahed mengaku dianya sebagai lelaki hom0s3ksual.

Tempat masjid ini ada didalam kompleks biara Buddha tempatan. Maksud Zahed buka masjid khas golongan g@y ini sebagai alternatif masjid konvensional, yang kerapkali jadi tempat beribadah dengan situasi yang disebutkan penuh intimidasi untuk lelaki g@y.

“Di dalam masjid umum, wanita butuh duduk di belakang serta kenakan penghadang serta lelaki g@y takut bakal serangan
lisan mahupun fizikal, ” papar Zahed pada akhbar Turki, Daily Hurriyet serta diterbitkan oleh International Business Times.

“Setelah melakukan beribadah Haji, saya menyedari bahwa masjid untuk golongan g@y adalah satu yang dibutuhkan untuk golongan muslim yang g@y, yang menginginkan lakukan solat, ” tambah lelaki yang sudah juga berkahwin dengan pasangan g@ynya, iaitu Qiyam al-Din yang datang dari Afrika Selatan.


Zahed juga bercerita serba sedikit pengalaman hidupnya pada wartawan Daily Hurriyet. Zahed mengaku pada awalnya dia berniat menghimpit perasaan hom0s3ksualnya kerana Islam.

“Ketika saya berumur 12 th., saya mulai pelajari Islam serta lakukan solat. Pertama, saya begitu berkesan oleh Salafist di Algeria, namun lalu saya menjauhi mereka kerana serangan ganas yang mereka kerjakan. Sesudah malam pertama saya dengan lelaki, saya menyedari bahawa saya hom0s3ksual. Saya menyedari bahawa saya menghimpit perasaan saya sendiri dengan pertolongan Islam, ” terangnya.

Zahed memberi, dalam masjid khas untuk golongan g@y ini, baik wanita mahupun lelaki dibenarkan untuk solat berbarengan tidak ada pembelahan tempat.

Saat di tanya apakah perkahwinan sejenis bakal dilangsungkan di masjid itu, Zahed menjawab : “Kami bakal mulai dengan solat-solat Jumaat, tetapi kami bakal menyarankan majlis pernikahan kemudian. ”

Halaman Berikutnya: